رسول اکرم صل الله علیه و آله و سلم خطاب به جناب سلمان:
ای سلمان محبت فاطمه سلام الله علیها در صد مورد پر مخاطره سود می بخشد، که آسانترین آنها: دم مرگ، قبر، محشر، صراط، و به هنگام حساب و کتاب است.(2)
امیر المومنین علیه السلام:
خداوی عزوجل غضب می کند به غضب فاطمه و خوشنود می شود به خوشنودی فاطمه.(3)
وقتی به خانه می آمدم و به زهرا نگاه می کردم تمام رنج و اندوهم بر طرف می شد.(4)
حضرت زهرا سلام الله علیها در فرازی از خطبه معروف خود می فرمایند:
هان ای مردم، من فاطمه ام، پدرم حضرت محمد است، در آغاز و فرجام سخنانم می گویم، هرگز سخن ناراست نگویم و هرگز راه خطا نپویم. (5)
روزی پدرم رسول خدا به علی علیه السلام اشاره کرد و فرمود: این مرد و پیروان او در بهشتند.(6)
لذتی که از حضور، در نزد حق می برم مرا از هر خواهشی باز داشته است. حاجتی جز این ندارم که پیوسته ناظر جمال زیبای خداوند باشم.(7)
در روز قیامت آن گاه که برانگیخته شوم، از گناهکاران امت پیامبر اسلام شفاعت خواهم کرد.(8)
امام حسن مجتبی علیه السلام می فرمایند:
شب جمعه ای مادرم فاطمه سلام الله علیها را دیدم که در محراب عبادتش تا صبح مشغول عبادت بود، در این مدت افراد بسیاری را یاد کرد و در حقشان دعا کرد ولی چیزی در مورد خوش نگفت. گفتم: مادرجان در حق همه دعا کردی جز خودت! فرمود: فرزندم اول همسایه سپس داخل خانه.(9)
زهرا سلام الله علیها ر عبادت خداوند عابدترین مردم بود. آنقدر بر پا می ایستاد تا پاهایش ورم می کرد.(10)
امام حسین علیه السلام می فرمایند:
پیامبر اکرم حضرت فاطمه سلام الله علیها را در برابر 480 درهم بع همسری علی در آورد. (11)
امام سجاد ع علیه السلام:
هنگامی که فاطمه سلام الله علیها به سوی بهشت رهسپار می شود،( فرشته ای از جانب پروردگار می آید و می گوید: ای فاطمه حاجتت را بخواه) می فرماید:
پرودگارا حاجت من این است که مرا و هرکسی که به فرزندانم یاری رساندند مورد مغفرت خود قرار دهی.(12)
امام باقر علیه السلام :
حضرت فاطمه سلام الله علیها بر همه مخلوقات خداوند، از جن و انس و پرنده و درنده و پیامبران و فرشتگان واجب الاطاعه بود.(13)
امام صادق علیه السلام :
او صدیقه کبری است و همه قرنهای پیشین بر محور معرفت او دور زده است.(14)
هر کس فاطمه سلام الله علیها را بشناسد، مانند کسی که شب قدر را درک کرده باشد.(15)
امام کاظم علیه السلام :
حضرت فاطمه سلام الله علیها صدیقه و شهیده است.(16)
امام رضا علیه السلام :
هنگامی که حضرت فاطمه در شب اول ماه رمضان استهلال می نمود، نور جمالش بر نور هلال غلبه می کرد و هلال دیده نمی شد، هنگامی که حضرت زهرا غائب میشد آنگاه هلال ظاهر می گشت.(17)
امام جواد علیه السلام مدتی طولانی در دریای تفکر غوطه ور بود ( اشک می ریخت و با مشت بر زمین می کوبید)، امام رضا پرسید: جانم به فدایت در چه موضوعی اینقدر می اندیشی؟! حضرت پاسخ داد:
در مصائب مادرم فاطمه سلام الله علیها این چنین اندیشناکم، به خداوند سوگند پیکر آن دو پلید را بیرون می آورم، آتش می زنم و خاکسترشان را به باد می دهم و باز مانده شان را به دریا می ریزم.(18)
امام هادی علیه السلام از رسوال اکرم صل الله علیه و آله و سلم روایت می کند:
دخترم از این جهت فاطمه سلام الله علیها نامیده شد که خداوند او را و دوست دارانش را از آتش جهنم جدا کرد.(19)
امام حسن عسکری علیه السلام:
ما امامان حجت خدا بر مردمان هستیم و فاطمه سلام الله علیها حجت خدا بر ماست.(20)
حضرت بقیه الله ارواحنا فداه در ضمن توقیع شریفی مرقوم فمود:
در دختر رسول خدا برای من الگوی خوبی ست. (21)
دیدگاه امام خمینی درباره وجود مقدسه حضرت زهرا سلام الله علیها:
من راجع به حضرت صدیقه سلام الله علیها خودم را قاصر می دانم ذکری بکنم، فقط اکتفا می کنم به یک روایت که در کافی شریفه است و با سند معتبر نقل شده است و آن روایت این است که حضرت صادق علیه السلام می فرمایدL(فاطمه سلام الله علیها بعد از پدرش 75 روز زنده بودند، در این بودند و حزن و شدت بر ایشان غلبه داشت و جبرئیل امین می آمد خدمت ایشان و به ایشان تعزیت عرض می کرد.)) ظاهر روایت این است که در این 75 روز مراوده ای بوده است یعنی رفت و آمد جبرئیل زیاد بوده است و گمان ندارم که غیر از طبقه اول از انبیاء عظام درباره کسی این طور وارد شده باشد که در ظرف 75 روز جبریل رفت و آمد داشته است... مسئله آمدن جبرئیل برا ی کسی یک مسئله ساده نیست، خیال نشود که جبرئیل برای هر کسی می آید امکان دارد بیاید، یک تناسب لازم است بین روح آن کس که جبرئیل می خواهد بیاید و مقام جبرئیل که روح اعظم است...
حتی درباره ائمه هم ندیده ام که وارد شده باشد این طور که جبرئیل بر آنها نازل شده باشد، فقط این است که برای حضرت زهرا سلام الله علیها است آن که من دیده ام جبرئیل به طور مکرر در آن 75 روز وارد می شده و مسائل آتیه ای که بر ذریه ی او می گذشته است، این مسائل را می گفته است و حضرت امیر علیه السلام هم ثبت می کرده است...
در هر صورت من این شرافت و فضیلت را از همه فضائلی که برای حضرت زهرا سلام الله علیها ذکر کرده اند... با لاتر می دانم.(22)
حضرت زهرا سلام الله علیها از منظر فرزندش سید علی خامنه ای:
اسلام، فاطمه سلام الله علیها - آن عنصر برجسته و ممتاز ملکوتی- را به عنوان نمونه و اسوه زن معرفی می کند. آن، زندگی ظاهری و جهاد و مبارزه و دانش و سخنوری و فدراکاری و شوهرداری و مادری و همسری و مهاجرت و حضور در همه میدانهای سیاسی و نظامی و انقلابی و برجستگی همه جانبه ی او که مردهای بزرگ را در مقابلش به خضوع وادار می کرد، این هم مقام معنوی و رکوع و سجود و محراب عبادت و دعا و صحیفه تضرع و ذات ملکوتی و درخشندگی عنصر معنوی و همپایه و هم وزن و همسنگ امیر المومنین علیه السلام و پیامبر بودن اوست. زن، این است. الگوی زنی که اسلام می خواهد بسازد، این است.(23)
فاطمه سلام الله علیها از منظر علمای اهل سنت:
ابو نعیم اصفهانی: از جمله پرهیزکارترین برگزیدگان و برگزدیده ترین پرهیزکاران فاطمه سلام الله علیها سید بتول، پاره تن و شبیه رسول است .(24)
ابن اثیر: فاطمه سلام الله علیها به ام ابیها ملقب شده و محبوبترین افراد نزد رسول خدا بود.(25)
دکتر بنت الشاطی: فاطمه سلام الله علیها محبوبترین دختران پیامبر و شبیه ترین افراد نسبت به او در خلقت و اخلاق بود.(26)
دکتر علی ابراهیم حسن: زندگی فاطمه سلام الله علیها صفحات نادری از تاریخ اسلام است که در ان جلوه های عظمت ملموس است ... فاطمه سلام الله علیها در اسام اثر بزرگی داشت. دولت فاطمیون از نام او تشکیل شد و دانشگاه الازهر نیز از نام او مشتق شده است.(27)
ابن ابی الحدید: رسول اکرم، فاطمه سلام الله علیها بر بسیار اکرام می کرد. پیامبر در محضر خاص و عام بارها و باها، نهن یک بار و چند بار در موراد مختلف می فرمود: فاطمه سید و سرور زنان جهان است. او همانند مریم دختر عمران است. (28)
عایشه:هرگاه پیامبر ار مسافرت باز می گشت زیر گلوی صدیقه طاهره سلام الله علیها را می بوسید و می فرمود: از وی بوی بهشت را استشمام می کنم.(29)
کسی در سخن گقتن به رسول خدا شبیه تر از فاطمه زهزا سلام الله علیها پیدا نکردم و هرگاه فاطمه سلام الله علیها به نزد پیامبر می امد رسول گرامی به وی خوش آمد می گفت و دستش را می بوسید و او را در جای خود می نشاند.